• Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
  • Nederlands Cortenstaal
  • 4 jaar garantie
  • Gratis verzenden

Fabricage

Fabricage – Ontdek onze werkwijze

Als familiebedrijf worden zaken anders gedaan. Wij doen bijvoorbeeld geen compromis in kwaliteit of service. Met onze buitenhaarden kun je voor een langere periode van jouw terras of tuin genieten. De buitenhaarden zijn van eigen design en worden met de hand gemaakt in Noord-Holland van dik cortenstaal. Met echte passie voor het vak!

De beste staal voor perfecte kwaliteit!

Wij van Fik Buitenhaarden selecteren zorgvuldig onze materialen en werken alleen maar met het beste cortenstaal. Hierdoor staan onze haarden garant voor perfecte kwaliteit waar jij jarenlang van kunt genieten!

Stap 1: De cortenstalen platen lossen

Nadat de bestelling is geplaatst bij de leverancier komt er een grote vrachtwagen om de cortenstaal platen te bezorgen bij onze werkplaats. Vervolgens lossen wij deze met een acht tons hefvermogen heftruck.  Het staal wordt naar binnen gereden en in de stelling gelegd voor opslag. Wanneer de buitenhaarden gemaakt kunnen worden, halen wij met de heftruck de platen uit onze opslag.

Stap 2: De cortenstalen platen op maat knippen

Vervolgens leggen we de platen op de rollerbannen voor de knipschaar. Hiermee worden deze nauwkeurig op maat geknipt zonder het plaatwerk te beschadigen.

Stap 3: Walsen, zetten en snijden

Nadat de platen op de juiste maat zijn geknipt worden deze gewalst met de platen wals, omgevouwen met de kantbank of uitgesneden met de plasma snijder. Tot slot wordt het staal afgewerkt.

Stap 4: Hechten, aflassen en afwerken

Zodra de stalen het hele proces hebben doorlopen en alle onderdelen klaar zijn, worden de buitenhaarden in elkaar gezet. Deze hechten we in elkaar en werken we af met laswerk.

Finishing touch

Nu de buitenhaarden hun volledige vorm hebben gekregen en in elkaar gezet zijn, wordt het logo van FIK geplaatst. Dit doen we door middel van RVS popnagels.